Ugrožena sigurnost

U Rečanu je održan protestni skup mještana župskih sela gdje se zahtjevalo da se osigura bezbjednost na putnom pravcu Prizren-Rečane, a da se na najrizičnijim dionicama izgradi galerija, kao što je i ranijih godina obećano.

Protestnom skupu, koji je organizirala "Naša inicijativa“, prisustvovao je veliki broj mještana i svih sela u Župi, kao i jedan broj građana Prizrena. Oni su na sat vremena blokirali saobraćaj  i na taj način pokazali svoje nezadovoljstvo povodom stanja na putnom pravcu Prizren - Rečane.

Osim organizatora iz NAŠE, čiji su aktivisti i obezbjeđivali skup, na protestu su govorili i predstavnici omladine, predstavnici drugih političkih opcija, kao i nezadovoljni mještani. Zatražena je što hitnija reakacija nadlježnih službi kako  bi se osigurala bezbjednost na ovom putnom pravcu koja je u posljednjih godina, nestručnim radovima na proširenju puta, ugrožena.

Iz Naše inicijative najavljuju da neće odustati te da apelujemo na nadlježne institucije, kako na lokalnom, tako i na centralnom nivou, da se, kako kažu, sa puta u Duvskoj klisuri otkloni epitet najopasnijeg na Kosovu.

Skup je završen bez incidenata a nakon sat vremena ponovo je uspostavljen saobraćaj na putu Prizren - Prevalac.