Imovinski spor

Osnovni sud u Prizrenu saopštio je da je odredio jednomjesečni pritvor osobi koja je pretila gradonačelniku te Opštine Shaqiru Totaju. Kako se sumnja, pretnja je uslijedila u vezi imovinskog spora koji je tuženi imao sa opštinom Prizren, prenosi Reporteri.

Kako se navodi u saopštenju Suda, okrivljeni je preko trećeg lica slao poruke sinu gradonačelnika Prizrena u kojem se navodi "reci predsjednikovom sinu da kaže sopstvenom ocu da prestane, jer ako ne stane, uništiću kuću njegovog sina ili prebiti njega ili ću ga ubiti".

U saopštenju suda se navodi da je okrivljeni i ranije pretio Totaju.

"Sud je došao do zaključka da postoje razlozi za određivanje pritvora, jer je i 6. decembra 2022. godine pokrenuta istraga protiv okrivljenog za krivično djelo iste prirode protiv istog oštećenog (gradonačelnika opštine Prizren), a okrivljeni je i ponavljač krivičnih djela u tri pravosnažne presude“, navodi se u saopštenju.

Osnovni sud je ovaj slučaj okatakterisao kao "zastrašivanje" i "izazivanje uznemirenosti".

"Okrivljeni F.K., od 24.01.2023.godine, u cilju zastrašivanja i izazivanja uznemirenosti, ozbiljno preti službenom licu u vezi sa službenim radom i oštećenom Sh.T., gradonačelniku Opštine Prizren. Zbog ranijih sporova u vezi sa imovinskopravnim sporom sa opštinom Prizren, okrivljeni F.K., tog dana, preko trećeg lica, poslao je poruku sinu oštećenog sa riječima "reci gradonačelnikovom sinu, neka kaže svom ocu, neka prestane, jer ako ne stane i uništi mi kuću, ili ću mu prebiti sina ili ga potpuno ubiti", pa je ova akcija izazvala strah, uznemirenost i neizvesnost kod Sh.T. i njegove porodice", navodi se u saopštenju.

Sudija koji vodi ovaj postupak Sadije Selmani, odredio je mjeru pritvora u trajanju od jednog mjeseca, koja će se računati od hapšenja 25.01.2023. godine do 25.02.2023. godine protiv okrivljenog F.K., zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zastrašivanje.

A da li će te činjenice biti argumentovane, procjeniće se u daljim fazama krivičnog postupka.

U slučaju određivanja pritvora, Sud je uzeo u obzir činjenicu da je istraga u ovom krivičnom predmetu tek počela, te da se moraju prikupiti i drugi dokazi radi rasvjetljavanja slučaja i puštanjem okrivljenog na slobodu postoji rizik od uticaja svjedoka ili uništavanja i prikrivanja dokaza, ili okrivljeni može biti u bjekstvu da bi izbjegao krivičnu odgovornost.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri