Sinoć nakon teške bolesti

Otac premijera Kosova Ramusha Haradinaja, Hilmi Haradinaj preminuo je sinoć nakon teške bolesti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Premijer Haradinaj je javnost o smrti svog oca obavijestio putem društvene mreže Facebook. On je naveo da mu je otac Hilmi preminuo nakon teške bolesti i da će sahrana preminulog biti u ponedjeljak, 18. juna u 14 sati u njihovom rodnom mjestu Glođanima, opština Dečane.

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi izrazio je saučešće porodici Haradinaj. Thaçi je na svom Facebook profilu napisao da je s velikim bolom primio vijest o smrti Hilmije Haradinaja.
 
“Bio je miran i odmjeren čovjek, patriota koji je Kosovu dao mnogo. Čika Hilmi se suočio sa mnogo izazova u životu. Iskreno saučešće porodici Haradinaj, rodbini i svim njihovim prijateljima”, napisao je Thaçi.

I prvi zamjenik premijera Kosova Behgjet Pacolli izrazio je saučešće porodici Haradinaj, mještanima Glođana i cijelog Kosova.

Na smrt Hilmije Haradinaja reagovao je i potpredsjednik Vlade Kosova i predsjednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Limaj, koji je napisao da će ga se uvijek sjećati kao mirnog čovjeka, koji je mnogo dao Kosovu.

“S dubokim bolom primili smo vijest o smrti oca kosovskih narodnih heroja, Luana i Shkelzena Haradinaja, čika Hilmije. U ime Socijaldemokratske inicijative i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće premijeru Haradinaju, porodici i svim prijateljima”, napisao je Limaj.