Nakon deklarativnog odlaska

Već duže od mjesec dana ministri Srpske liste ne učestvuju na sastancima vlade, dok su poslanici ove stranke poređani u opozicionom krilu Skupštine. Međutim, potpun povratak Srpske liste u vladu očekuje se da se dogodi za nekoliko dana, piše danas list "Zëri".

Desila se jedna interesantna stvar
KoSSev: Sa druge strane, o onome što se dešava sa kosovskom vladom govorio je jutros za TV Pink i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, koji je, i potpredsjednik vlade - u ostavci, kako saopštava njegovo ministarstvo. Kaže da "ne vjeruje" da bi ove godine moglo da dođe do izbora, kako prenosi Tanjug, upravo odgovarajući na pitanje šta se dešava sa kosovskom vladom nakon izlaska Srpske liste i prelaska u opoziciju.
Nakon prelaska Srpske liste u opoziciju desila se "jedna interesantna stvar", kaže Jevtić, a to je da su se u kosovskoj skupštini ujedinili svi albanski poslanici i da su izglasali sve što je kosovska vlada predložila.
"To je ono što oni kao narod imaju, uvek će se ujediniti oko ovakvih političkih pitanja," kazao je član Predsedništva Srpske liste.
Iako je prošlo mjesec dana od (deklarativnog) odlaska Srpske liste iz vladajuće koalicije, ove nedjelje se očekuje da će se ovaj politički entitet u potpunosti vratiti u "Haradinajevu" vladu.
Izvori Zërija kažu da će Srpska lista za nekoliko dana donijeti konačnu odluku da se vrati u Vladu.
Tokom proteklog mjeseca ministri Srpske liste u Vladi Kosova nisu ni jednog dana napustili svoja radna mjesta, čak su za to vrijeme donosili važne odluke u oblastima koje vode.
Iz Kancelarije premijera Haradinaja za list navode da se očekuje da Srpska lista ponovo razmotri odluku i vrati se u izvršnu vlast, piše dalje Zëri.
Sa druge strane, poslanici i ministri Srpske liste prošle nedjelje viđeni su na proslavi 18. godišnjice osnivanja AAK-a čiji poslanici to smatraju kao korak u pravcu promjene stava Srpske liste.