Ima pravo žalbe nadležnom sudu

Jedan farmer iz Prizrena je dobio grant za proširenje štale za koze. Potpisao je i ugovor. Kada je došlo vrijeme za uplatu novca na njegov račun, Agencija za razvoj poljoprivrede je poništila sporazum sa Liridonom Ahmetajom, pošto njegova štala ne ispunjava kriterijume. T7 donosi ispovijest farmera.

U martu prošle godine, farmer Liridon Ahmetaj iz sela Koriša kod Prizrena je aplicirao za donaciju u iznosu od 53 hiljada eura u Ministarstvu poljoprivrede, kako bi proširio štalu za koze.

Isti je nakon šest mjeseci potpisao ugovor sa Agencijom za razvoj poljoprivrede. Sve je to došlo nakon što je komisija za procjenu izašla na teren te došla do zaključka da ispunjava neophodne kriterijume.

Tri mjeseca nakon završetka radova na farmi, Ahmetaj je podneo zahtev za isplatu, kada dobija negativan odgovor od Agencije, iako je ugovor potpisan.

Ahmetaj smatra da je odbijanje poslije ugovora neosnovano i kao rezultat sklopljenog ugovora on je upao u velike dugove.

Farmer iz Prizrena kaže da očekuje reakciju nadležnih organa, naprotiv, ne namjerava da se zaustavi s tim.

Po ovom pitanju kaže da je obavjestio i Ured Premijera.

S druge strane, Agencija za razvoj poljoprivrede smatra da je farmer Ahmetaj odstupio od propisanog plana i da njegova farma nije ispunila optimalne uslove za uzgoj životinja.

U suprotnom, prema zakonu, nezadovoljna strana ima pravo žalbe nadležnom sudu po tom pitanju.