Turistička atrakcija

U Mitrovici je i zvanično počeo projekat izgradnje "Aqua Parka". Radove je simbolično započeo gradonačelnik Agim Bahtiri i jedan od predstavnika kompanije "ACI" koja će da realizuje projekat uređenja prostora duž rijeke Ibar, a čiji je dio i "Aqua Park" kao prva faza projekta.

"Aqua Park" je počeo da se gradi u blizini vještačkog jezera u Suvom Dolu, a sa dobro regulisanom infrastrukturom biće izuzetno lijep i biće turistička atrakcija koja će da privuče veliki broj posjetilaca.

Investitori ovog projekta, vrednog preko 7 miliona eura - su SH.A. "ACI", koju je osnovala "Arjeta Group" i "Linprojekt" - dvije lokalne kompanije, dok je opština Mitrovica podržala projekat izdvajanjem opštinskog prostora za korišćenje.

Gradonačelnik Mitrovice, Agim Bahtiri, rekao je da će realizacija ovog velikog projekta za Mitrovicu učiniti da grad na ivici Ibra postane jedna od najatraktivnijih destinacija na Kosovu, dok će prostor duž Ibra da bude najregulisaniji na području Balkana.

"Mitrovčani neće ići u druge opštine da bi se tamo osvježili u bazenu. Imaće ovdje najsavremenije unutrašnje i spoljašnje, olimpijske i polu-olimpijske bazene. Uvjeren sam da će građani drugih opština doći u Mitrovicu da uživaju u ljepotama duž rijeke Ibar," rekao je između ostalog gradonačelnik Bahtiri.

Afrim Durmishi, vlasnik Arjeta group-e, jedne od kompanija koja ulaže u ovaj projekat, nada se da će ovaj projekat biti veoma lijep i da će da zadovolji potrebe građana, ne samo u Mitrovici, već i šire.

Na inauguraciji radova za izgradnju prve faze projekta, odnosno "Aqua Parka", učestvovali su i predsjedavajući Skupštine opštine, Jeton Ujkani, gradski rukovodioci, predstavnici biznisa iz regiona Mitrovice i mnogi drugi gosti.

"Aqua Park", kao prva faza cijelog projekta, biće završen do kraja juna ove godine i odmah će biti u službi građana.

Spoljašnji bazen u kojem će se građani Mitrovice osvježiti ovog ljeta biće površine od oko 2.000 kvadratnih metara.

Izvor: Veriu.info/Kossev.info