Jučer održan sastanak

Član Pokreta Samoopredjeljenje Artan Abrashi obznanio je postizanje koalicije sa Demokratskim savezom Kosova.

On je u poruci na Facebooku naglasio da je sada okončan posao oko koalicije između VV i LDK u Prizrenu.

"Povezivanje srcem poražava svaku silu", napisao je on, prenosi portal "GazetaBlic".



Inače, jučer je održan sastanak između LDK i VV. Čelnik LDK-a u Prizrenu, Haxhi Avdyli je nakon sastanka govorio za "Gazeta Blic".

Predsjednik ogranka LDK u Prizrenu, Haxhi Avdyli navodi, nakon sastanka s Pokretom Samoopredjeljenje, da je ovaj sastanak dobar korak u pravcu VV-LDK koalicije.

"Sastali smo se, razgovarali smo o izazovima u pravcu moguće koalicije LDK-VV, i drugim izazovima vlasti Prizrena. Ovo je prvi sastanak, nema ničeg konkretnog, postoje samo rasprave o stvarima koje nas mogu približiti a ne podjeliti. Ima još detalja o kojima će se raspravljati. Dobar je korak za neki budući potencijalni dogovor", rekao je Avdyli za Gazeta Blic.

Na pitanje da li očekuje da će biti novih susreta, Avdyli je naglasio da su obje strane složili da nastave sa ovim sastancima.

"Imaćemo i drugih sastanaka, razgovaraćemo i o drugim konkretnim stvarima, imamo grupe kako bi razgovarali o usklađivanju programa koji se odnose na lokalnu samoupravu, a ne o velikim stvarima, primjera radi, vodosnabdjevanje, zdravstvo, stoga postoji dobra volja da se stvori sporazum", zaključio je Avdyli.

Ne zaboravite da je opština Prizren otišla u drugom krugu sa kandidatima: Shaqir Totaj iz Demokratske partije Kosova i Mytaher Haskuka Vetevendosje.