Kamere zabilježile sve

Jedna prodavnica u Prištini je po šesti put bila na meti lopova. Vlasnik kaže da policija do sada nije učinila ništa kako bi otkrila ko mu obija prodavnicu u toku noći.

Sevdail Rafuna iz Prištine je opet sinoć imao posla sa lopovima. Dvije neopoznate osobe su razbile vrata prodavnice s namjerom da ukradu novac koji je Rafuna sakupio tog dana u dnevnom pazaru, prenosi "lajmi.net".

Dva lopovi su silom razbila vrata prodavnice i ušli u nju, kako se na video snimku može vidjeti, i užurbano pokušavaju da pronađu novac. Čak je jedan od njih, nakon ulaska unutra sa sobom imao i torbu u ruci, spremnu da je napuni novcem. Ali je vidno razočaran kada je pronašao samo nekoliko centi.

Drugi, u nemogućnosti da pronađe vrijedne stvari, pokušava da ukrade nekoliko paklica cigareta. Ali i njemu to ne uspijeva, jer ne može otvoriti ormar u kojem se nalaze cigarete.

Rafuna kaže da je telefonirao policiji, nešto poslije 2 sata iza ponoći, ali kada su oni stigli, rekli su da u ovo vrijeme nemaju istražitelja.

"Rekli su mi da čekam do 8 sati ujutro, a onda će doći istražitelji", rekao je Rafuna.

On dodaje da je ovo šesti put da mu lopovi obijaju prodavnicu, ali nisu mogli učiniti veliku štetu jer on nikada ne ostavlja dnevni pazar u prodavnici.

"Ne znam šta da radim. Policija mi kaže da se istraga vodi. Jednom sam zatekao jednog lopova, ali su ga zajedno sa mnom i njega pustili", rekao je Rafuna.

On kaže da neće poslati video snimke policiji, jer on ne očekuje nikakav rezultat.


Hajni në Prishtinë - lajmi.net by lajmi-net
Hajni në Prishtinë 2 - lajmi.net by lajmi-net /lajmi.net/