Popis stanovništva

Na Kosovu je, u okviru popisa stanovništva, registrovano 1.204.560 građana, rekao je direktor Agencije za statistiku Kosova Avni Kastrati ističući da, ukoliko se prikupljanje informacija nastavi ovim tempom, proces će biti uspješno završen u predviđenom roku, prenosi Ekonomija onlajn.

"Generalno, projekat popisa stanovništva se privodi kraju i nemamo nikakvih problema na terenu. Istovremeno, nemamo većih odbijanja građana, čak posle razgovora, popis prihvataju kao javno dobro. Oprema radi i nemamo problema na terenu", rekao je Kastrati na konferenciji koju je Agencija za statistiku organizovala povodom pete nedjelje popisa stanovništva.

Istakao je da je u određenim opštinama prikupljanje podataka išlo dosta brzo, dok se u drugim proces odvija nešto sporije, jer, kako kaže, građani oklevaju.

"Do sada vidite podatke i da je registrovano više od 1.204.560 ljudi. Registracija ide po planu. Sve zajednice učestvuju, neke opštine na sjeveru još oklijevaju, neke se registruju. Ima oklijevanja, ali veliki dio se registruje", naveo je on.

Kastrati je ocjenio da će se, ako se ovako nastavi, proces uspješno okončati.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online