Sastanak sa komandantom Gjovanijem Fungom

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi izjavio je da je uloga KFOR-a nezamjenjiva i ocjenio da ta vojna misija uživa veliko povjerenje gradjana Kosova, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Predsjednik je na sastanku sa novim komandantom KFOR-a italijanskim general-majorom Gjovanijem Fungom, koji je preuzeo dužnost 1. septembra, izrazio zadovoljstvo što je na toj dužnosti vojnik koji dobro poznaje region.

Gjovani Fungo (56), je krajem 1999. godine preuzeo duznost komandatna ternig centra, a 2002/03 vratio se ponovo na Kosovo kada je bio pomoćnik komandata KFOR-a.

Predsjednik Kosova je rekao da KFOR zahvaljujući radu i posvećenosti koje je potvrdio uživa veliko povjerenje građana Kosova.

- KFOR je nezamenjiv, rad KFOR-a bitan je za mir i stabilnost na Kosovu, ali i u regionu - rekao je Thaçi.

General-major Fungo izrazio je zadovoljstvo što je ponovo na Kosovu i poručio da će njegov moto biti "povjerenje i posvećenost", isti onaj koji opisuje 21. misiju KFOR-a.

Predsjednik Thaçi je rekao da je Kosovo zahvaljujući zajedničkom radu "izgradilo društvo na osnovama multietničnosti, suživota, etničke i vjerske tolerancije i istakao spremnost da nastavi izvanrednu saradnju sa KFOR-om, navodi se u saopštenju.