Razlog za povlačenje nacrta zakona

Na današnjem sastanku Vlade Kosova, premijer Isa Mustafa je rekao da je razlog za povlačenje nacrta zakona o razgraničenju na sjednici 1. septembra bio zbog toga što cjelokupna situacija toga dana nije bila povoljna.

"Zbog okolnosti bilo je dosta pojedinačnih pritisaka i prijetnji poslanika. Ne obraćam se nijednom političkom subjektu radi uslovljavanja, nego sam rekao da nećemo prihvatiti nikakvo uslovljavanje".

"Mediji su izdvojili samo jednu parlamentarnu grupu. Počeo sam konsultacije sa svim akterima uključenim u procesu kao i sa gradonačelnicima opština koje se graniče sa Crnom Gorom, da nam kažu da li je izgubljen ijedan kvadratni metar. Tražio sam i od Agencije šumarstva da nam kaže da li je izgubljen neki kvadratni metar, i od KEK-a sam tražio da nam pokaže dokle su postavili dalekovode u graničnom pojasu i gdje je nastavila Crna Gora."

"Moramo stvoriti klimu punu argumenata. Pozdravljam odluku Komisije za građanska prava, pravosuđe i unutrašnje poslove Evropskog parlamenta (LIBE), ali se i slažem da mi ne možemo kriviti nikoga u vezi sa liberalizacijom viznog režima, ali sada je ovo pitanje potpuno naša odgovornost. "

"Mi ćemo raditi i s opozicijom i svima onima koji imaju volje da budu u konsultacijama", rekao je Mustafa.