Ponovljena provokacija crkve

Katolička crkva Kosova je i u subotu uvče provocirala javno mnjenje organizacijom konverovanja građana u katoličku vjeru putem glavne mise održanoj u katedrali "Majka Tereza" u Prištini. Na katolicizam je prešla jedna djevojka i cijela ceremonija je emitovana dierektno na javnoj televiziji.

Ceremonija konvertovanja je održana u katedrali "Majka Tereza" u Prištini i emitovana je  uživo na javnoj televiziji, prenosi portal "Express".

Tokom ceremonije, mlada djevojka je prešla u katolicizam.

Nju je krstio biskup Dodë Gjergji. On je čestitao građanima katoličke vjere praznik i rekao da je Uskrs praznik radosti i ljubavi.

"Pozdravljam te i pohvaljujem zbog tvoje slobodne odluke...", rekao je Dodë Gjergji djevojci koja je prešla u katolicizam i kazao joj o njenim obavezama koje ubuduće ima prema Bogu, Crkvi i Hristu.

Ovim je Katolička crkva na Kosovu proivurečila 16 tačaka pape Frančeska koji je protiv vjerskih spektakala.

Nedavno je papa Frančesko rekao da je protiv spektakala kada su u pitanju slučajevi konvertovanja. On je rekao da je bolje od spektakala davati dobre primjere.

S druge strane, Katolička crkva na Kosovu, stalno uoči blagdana Uskrsa organizira javno konvertovanje muslimana na katoličanstvo.


Festa e Pashkeve by GazetaExpress