Ministar bezportfelja u Vladi Kosova, Rasim Demiri, u svom kabinetu u Prištini primio poslanika SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH Šemsudina Mehmedovića gdje su u prijateljskoj atmosferi juče razgovarali po mnogim temama. Između ostalih i o položaju Bošnjaka, obrazovanju, o mogućnostima studiranja kosovskih Bošnjaka u BIH, te i o decentralizaciji sa posebnim akcentom na mogućnostima slobodnogkretanja građana između Kosova i BIH.

“Nemogućnost ostvarivanja ove značajne stavke je žalosno, jer u ovom slučaju najviše je ugrožena bosnjačka zajednica koja ima jake porodične i druge uzajamne veze sa matičnom državom”, istakao je ministar Demiri.
Poslanik Mehmedović se zahvalio ministru na topao i prijateljski doček, te je ministra upoznao o trenutnoj društveno političkoj situaciji u BIH.
Gost iz Bosne, poslanik Mehmedović, je kazao da je “ova posjeta prvi korak ka riješavanju zajedničkih intersa dveju džava, te je i ovom prilikom zatražio od svoje Vlade da prizna suverenu i neovisnu državu Kosovo”.
Oba sagovornika su se na kraju složila da moraju zajednički raditi na ukidanju viza između dvije zemlje koje trpe ekonomske i druge negativne posljedice.