Nema mira ni spokoja za ministre

Radikalni opozicioni parlamentarni pokret "Samoopredjeljenje" saopštio je da je jajima gađao ministra za ekonomski razvoj Bleranda Stavilecija.

Kako su naveli, ministra su gađali jajima zato što se na skupu privrednika u Beogradu nije usudio da o Kosovu govori kao o državi.
Kako je prenio portal Koha.net, Samoopredjeljenje je poručilo da je gađanje ministra Staviljecija poruka kosovskoj vladi da bez povlačenja sporazuma sa Srbijom i sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom za ministre neće biti ni mira ni spokoja. 
"Ministar za ekonomski razvoj Blerand Stavileci, je jedan od odgovornih za uništavanje kosovske privrede. On je zajedno sa premijerom Isom Mustafom učestvovao u povlačenju Zakona o Trepči jer je to tražio Beograd", navodi se, takođe, u saopštenju ovog pokreta. 
Samoopredjeljenje Stavljeciju zamjera i to što se juče u Beogradu na sastanku u Privrednoj komori Srbije nijednom nje usudio, kako navode, da Kosovo nazove republikom, dok je direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić sve vrijeme govorio o Kosovu i Metohiji.