Ruski specijalci izveli tajnu operaciju

Prema nezvaničnim informacijama ruski specijalci koji su stacionirani u Bosni i Hercegovini i Srbiji, tajno su upali u Kačanik i uhapsili poznatog džihadistu Lavdrima Muhaxherija.

Ova bombastična informacija je emitovana u emisiji "Le Iene" koja ja napravila i istraživačku reportažu sa porodicama džihadista sa Kosova, a prenesena je na mnogim portalima u Rusiji, Srbiji i Makedoniji, prenosi portal "Indeksonline".

Na onovu pisanja ovih medija, Muhacheri je uhapšen zbog toga što je povezan i sa bombom u ruskom putničkom avionu koji je pao u Egiptu u kojem je poginulo 244 putnika i članova posade.

Kosovski zvaničnici su demantovali ove informacije ali mještani pričaju drugu priču. Jedan mještanin Kačanika, takođe pripadnik terorističke organizacije ISIL je ove informacije potvrdio novinaru.

Naime on je potvrdio da se upravo radi o Lavdrimu Muhaxheriju i da je tom prilikom isti i ranjen. Mještani su čuli nekoliko hitaca i neku buku ali većina nije vidjela ništa što bi mogli izneti u javnost ili ne smiju da kažu ništa.

U reportaži se također dodaje da je Kosovska obavještajna agencija povodom ovoga održala sastanak, ali se nisu obratili javnosti.