Četvrti incident u mjesec dana

Porodici Magić u Grabcu kod Kline ukraden traktor. Četiri osobe snimljene kamerama u pljački više povratničkih kuća u istom selu.

Milijani Magić u Grabcu sinoć je ukraden traktor, saopštio ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić, i  izrazio veliku zabrinutost zbog nastavka napada na povratnike u Klini.
"Počinioci sinoćnje krađe traktora porodici Magić, tačnije Milijani Magić iz Grabca kod Kline, moraju biti uhapšeni i privedeni, jer prema informacijama sa kojima raspolažemo sa terena na video nadzoru se vidi da su četiri osobe noćas u selu Grabac napadale i pljačkale povratnike, i ukrale traktor ovoj porodici", navodi se u saopštenju.
“Ovdje se ne radi samo o materijalnom gubitku, već i o tome da ovakve i slične situacije unose veliki strah i nemir među povratnike. Snimak sa video nadzora može da pomogne policiji, i zato tražim najhitnije hapšenje počinioca”, naveo je Jevtić.
On tvrdi da i pored svih napora koji se čine da se povratnicima obezbjede bolji uslovi života, ovakvi događaji nikako ne idu u prilog.
"Očigledno je da se ovde radi o organizovanoj kriminalnoj grupi sa jasnim ciljevima i to dodatno zabrinjava i poziva na hitnu reakciju nadležnih", rekao je Jevtić.
Prilikom upada u kuće povratnika u Grabcu glavni trafo je bio isključen. U Klini je ovo već četvrti incident u posljednjih mjesec dana.