Izbori za gradonačelnika Gračanice

Prema preliminarnim podacima G.I. Srpska, Vladeta Kostić je pobjedio na izborima za predsjednika opštine Gračanica sa više od 65 procenata osvojenih glasova, navodi se u saopštenju.

Na konferenciji za novinare, koja je večeras održana u prostorijama G.I.Srpske u Gračanici, pobjedu Vladete Kostića proglasio je Branimir Stojanović.
"Želim da u ime G.I. Srpska proglasim potpunu pobjedu. 65 posto je više nego što smo očekivali. Zahvaljujem svima koji su glasali ali prije svega novom gradonačelniku da bude bolji od prethodnog, da budemo ponosni na njega kao što sam ja sada ponosan na sve vas. Hvala vam što ste bili istrajni svih ovih dana i idemo dalje“, kazao je Stojanović.
Vladeta Kostić, koji je dobio povjerenje birača da Gračanicom upravlja u naredne tri godine, zahvalio se simpatizerima i aktivistima Srpske ali i svim mještanima opštine Gračanica.
"Zahvaljujem i onima koji su glasali Srpsku i onima koji nisu i onima koji su ostali kući zato što svi oni tim svojim postupkom govore nešto. Godine ispred nas su pune izazova. Nas očekuje puno odgovornog rada i za to će nam trebati puno mudrosti. U tome će nam trebati pomoć svih i opozicije i onih inertnih koji su kod kuće a ponajviše vaša pomoć jer ste vi izneli najveći teret ovih izbora. Trudiću se da nakon tri godine mandata održimo i povećamo ovaj rezultat a to će zavisisti od svih nas“, rekao je Vladeta Kostić.
Današnji vanredni izbori za predsjednika opštine Gračanica protekli su bez većih nepravilnosti, a glasačko pravo ostvarilo je 7.470 birača ili 36.93%.