Uputili poziv dijaspori

Pokret ”Odlazi Hashime” je uputio poziv dijaspori da slijedi primjer emigranata u Briselu i da se organizuje za dolazak na proteste u Prištini 21. marta

Neće samo građani Kosova protestvovati 21. marta u Prištini. Za taj dan u 14 časova pokret ”Odlazi Hashime” je najavio da će protestima prisustvovati i veliki broj pripadnika kosovske dijaspore. Brisel je prvi evropski grad iz koga su došli pozivi za proteste ali i prvi u kome su migranti počeli da se organizuju da autobusima dođu na proteste u Prištini, prenosi list "Zëri".
Predstavnici ovog pokreta na Kosovu kažu da dobijaju veliku podršku i da će sljedeće nedjelje biti završeno formiranje Organizacionog savjeta protesta.
”Ostavka Thaçijeve vlade”, što je moto protesta i njihov primarni zahtjev je podstakao želju za učestvovanjem na protestima, posebno u socijalnim kategorijama.
Nezadovoljstvo teškim ekonomskim stanjem u zemlji, korupcijom kao i nastavkom pregovora sa Srbijom, prema riječima organizatora ovog protesta Fehima Çelje ujedinjuje Albance protiv premijera i vladinog kabineta, za koje kaže da su glavni krivci za stanje na Kosovu.