Preko odluka do Facebooka-a

Počela je predizborna kampanja za prijevremene parlamentarne izbore koji će biti održani ove godine. Odmah pošto su se sastali i dogovorili da izbori budu održani u junu, lideri PDK Hashim Thaçi i LDK Isa Mustafa su odmah krenuli sa svojim predizbornim kampanjama. Rukovodioci dveju najvećih partija se nisu potrudili da sačekaju predizbornu kampanju kako bi tražili glasove. Oni su već sada počeli da lobiraju na razne načine kako bi do tih glasova došli.

Lideri PDK Hashim Thaçi i LDK Isa Mustafa su formalno tražili da se izbornim reformama predizborna kampanja redukuje na samo 15 dana ali su neformalno već sada krenuli u prijevremenu kampanju za prijevremene izbore koji će biti održani ove godine.

Prvi, Thaçi, je predizbornu kampanju započeo važnom odlukom Vlade koja će se odnositi direktno na novčanike oko 80 hiljada zaposlenih u institucijama kojima će od aprila biti povećane plate za 20 posto.

Osim ovoga on će proslijediti Skupštini na usvajanje po kratkom postupku i Zakon o veteranima UÇK. Očekuje se da će ova odluka uticati na hiljade veterana UÇK. Očekuje se da će i ostale odluke koje će biti donijete narednih nedjelja imati budžetski uticaj.

No, bez obzira na odluke od velike važnosti, Thaçi koristi sve moguće oblike da bude pred građanima. On je u posljednje vrijeme lansirao i formu komuniciranja sa građanima putem Facebooka, gdje namjerava "chatovati" sa potencijalnim glasačima...