Projekti za povratak spremni

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i predsjednik opštine Suve Reke Sali Aslanaj složili su se da Srbi treba da se vrate u selo Mušutište.

Povratak raseljenih Srba u selo Mušutište kod Suva Reke, kao i saradnja Ministarstva za zajednice i povratak sa opštinom Suva Reka bilu su rezlozi sastanka ministra za zajednice i povratak, Dalibora Jevtića sa predsjednikom opštine Suva Reka Sali Aslanajem. Ovim povodom pozvani su svi raseljeni da ukoliko žele da se vrate, mogu se vratiti.
 
Ocijenivši pozitivnim sastanak sa predsjednikom opštine Aslanajem, Jevtić je najavio povratak raseljenih Srba. Ministar je izjavio da su spremni projekti za povratak u ovu opštinu.

"Verujem da je ovo početak procesa pokretanja projekta, kako povratka tako i podrške građanima Suve Reke koje mi kao ministarstvo realizujemo", rekao je Jevtić.

Prije rata 1999. godine u selu Mušutište je živjelo oko 1000 Srba, a danas ih nema. Ministar Jevtić je rekao da su za projekte povratka raseljenih Srba u ovu opštinu zainteresovani i Evropska komisija i ambasade. I novoizabarani predsjednik opštine Suva Reka Sali Aslanaj je rekao da će ova opština omogućiti svim raseljenima povratak u svoj rodni kraj.

"Učinićemo sve što je potrebno za ljude koji žele da žive u svom rodnom mjestu. Od posebnog značaja je i podrška za povratak raseljenih u Mušutištu koju smo dobili od strane ministra", rekao je Aslanaj.

Jevtić je poslije Suve Reke posjetio Mušutište, gdje je razgovarao sa direktorom osnovne škole i predstavnikom sela.