Zbog nespremnosti Kosova

"Lista Srpska" stvara entitet koji bi u budućnosti mogao da bude nezavisan od Kosova, ocjenio je publicista Veton Surroi. On kaže da je do ovoga došlo zbog toga što je Kosovo ušlo nespremno u pregovore sa Srbijom.

Suroi je komentarisao i rezultate posljednjih lokalnih izbora rekavši da bi pobjeda "Liste Srpska" u mnogim opštinama gdje živi srpska zajednica mogla da stvori Republiku unutar teritorije Kosova.
Publicista Veton Surroi je ove ocjene dao u intervjuu u emisiji "Rubikon", KTV-a. On je rekao da će Asocjacija srpskih opština stvoriti zaseban entitet i da će tražiti drugi pravosudni sistem a ne onaj države Kosovo. 
"To je ono što bi moglo da se očekuje tačnije tamo gdje je pobedila lista 'Sipska' i tamo gdje ona nije pobjedila a gdje postoji većinsko srpsko stanovništo koje će se organizovati i integrisati u Asocijaciju ...čime će stvoriti politički entitet. A on će poslužiti njihovim interesima i u velikoj mjeri neće biti u interesu Kosova. Kosovske institucije su stvorile takvo stanje kada su ušle u dijalog koji nas je doveo u ovakvu situaciju a ti ljudi to ne mogu da promjene jer nisu za to sposobni", rekao je Surroi.