Nakon mjesec i po dana rada

Oficir za vezu Beograda sa Prištinom Dejan Pavićević izjavio je da do sada nije imao problema, i navodi da mu se za pomoć obraćaju i Srbi i Albanci.

Pavićević, koji je oficir za vezu već mjesec i po, rekao je beogradskim "Novostima" da je posao oficira za vezu pionirski poduhvat jer ima dosta tehničkih problema koje treba riješiti, ali da zasad, sve funkcioniše kako je planirano.

Za pomoć mu se, kako je kazao, uglavnom obraćaju Srbi iz centralnog Kosova sa širokim spektrom zahtjeva, kao i Albanci, i dodao da su njegova vrata otvorena svima koji imaju neki problem.

"Naći ću vremena za sve ukoliko mogu nekako da im pomognem, ali i za one koji mogu i žele da pomognu meni da bolje i kvalitetnije obavljam ovu dužnost. Osim Srba, dolaze mi i Albanci sa svojim problemima koje je nekada lako riješiti, ali ima dosta stvari koje tek treba razmatrati", naveo je Pavićević.

Navodeći da mu se kancelarija nalazi u zgradi EU u Prištini, Pavićević je kazao da ima 24-časovno policijsko obezbjeđenje i da dosad nije imao nikakih problema.

Na pitanje ima li kontakata sa albanskim političarima u Prištini, Pavićević je odgovorio da je kao oficir za vezu u Prištinu "došao da razgovaram sa svima, dakle i sa predstavnicima međunarodne zajednice, Albancima, nevladinim sektorom, a sve u cilju rješavanja konkretnih životnih problema i sprovođenja Briselskog sporazuma".

Po pitanju lokalnih izbora na Kosovu, Pavićević je kazao da ne voli da daje prognoze, ali se "pridružuje porukama koje su (Srbi na Kosovu) dobili iz Beograda".