Vučića su na Kosovu dočekali plakati dobrodošlice

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je na Kosovo gdje će sa Srbima razgovarati o briselskom sporazumu.

Vučić je nešto pre 10.00 sati prešao granični prelaz Jarinje, a zatim stigao u Leposavić gdje ga je u porti Hrama svetog Vasilija Ostroškog aplauzom dočekao veliki broj građana. Vučić prisustvuje liturgiji koju služi episkop raško-prizrenski Teodosije, povodom obilježavanja gradske slave.
Kako je planirano, Vučić će u Leposaviću najprije razgovarati sa episkopom Teodosijem. 
Za 13 časova predviđen je polazak za Mitrovicu gdje će u 16 časova biti održan sastanak sa odbornicima četiri skupštine opštine sa sjevera Kosova. 
Posjetu Vučića severu Kosova prati veliki broj novinara, kojih ima, kako ističu u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, više od 60. 
Na teritoriji opštine Leposavić, duž magistrale, zalepljene su plakate sa porukom "Dobrodošao na srpsko Kosovo i Metihiju". Vojnici nemačkog kontigenta Kfora iz baze kod Leposavića postavili su kontrolni punkt, na kolovozu su džakovi sa peskom, a saobraćaj se odvija naizmenično. 
Uoči posjete Kosovu, Vučić je u intervjuu za “Politiku“ izjavio da sa Srbima sa sjevera Kosova danas želi da razgovara o "svakoj sitnici" iz sporazuma, ističući da represivnih mjera neće biti i ako dogovora ne bude.
Izvor: B92