Potpredsjednik LDK-a

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri kaže da je ova godina izborna na Kosovu dodajući da je najprikladniji način da se otvori put za izbore da aktuelni premijer Albin Kurti podnese ostavku, prenosi Gazeta Blic.

Haziri je naveo da bi u tom slučaju o skraćenju mandata aktuelnog premijera odlučilo to kada bi se u izborni proces krenulo.

Dodaje da Albin Kurti za tri godine nije izgradio konsenzus ni za šta.

"Samoopredjeljenje interesuje mandat u političkom kalendaru, a ne uspjeh koji određuje taj mandat. Politička zamka kojom se raspuštanjem Skupštine gradi konsenzus za izbore jedino je opravdanje da Kosovo ostane politički podjeljeno na crne i bijele pozicije. Džaba, ove tri godine nisu izgradili konsenzus, naprotiv, nema političkog dijaloga sa opozicijom, nema socijalnog dijaloga sa sindikatima, nema dijaloga čak ni sa civilnim društvom, pa ko vjeruje da će biti dijaloga za raspuštanje Skupštine", kazao je Haziri.

Kako dodaje, u to niko ne vjeruje, kao što niko od susjeda, EU, Nato, SAD, čak ni sam izvještaj Evropske komisije, sada ne traži pisane obaveze od vlade kojoj se ne vjeruje jer proizvodi odluke koje donose nepovjerenje.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic