Činjenice...

Demokratski savez Kosova saopštio je da vlada vodi propagandu govoreći da je životni standard građana povećan, a činjenice pokazuju da su u poslednje tri godine, cijene na Kosovu povećane za 25 odsto.

Kako se navodi na Facebooku stranke, procenat rasta cijena u posljednje tri godine čini najveći rast u istoriji Kosova.

“Dakle, ova činjenica dokazuje da Vlada nije vodila računa o dobrobiti građana, jer zvanični podaci pobijaju njihovu propagandu. Znate li da su se cijene osnovnih životnih namirnica poslednje tri godine povećale za 42 odsto?”, navode iz LDK.

Dodaju da pored ovog povećanja, građani Kosova su tokom u posljednje tri godine osiromašeni za četvrtinu svog bogatstva.

“Vlada je svojom kontinuiranom propagandom na gotovo svim poljima govorila i o lažnoj inflaciji. Ali činjenice jasno pokazuju da Kosovo ima ogromnu inflaciju. Skrivanje rasta inflacije pokazuje da je Vlada jučerašnje povećanje budžetskih brojeva, promet poslovanja iskoristila kao uspjeh”, dodaju.

Ističu da građani ne prihvataju propagandu i da činjenice pobijaju manipulaciju i pokazuju istinu o siromaštvu građana i poskupljenju osnovnih proizvoda.

Izvor: Kosovo Online