Lider LDK-a

Lider Demokstaskog saveza Kosova Lumir Abdixhiku poručio je da je narod Kosova kolektivni talac nesposobnosti, zbog koje je, kako kaže, Kosovo ispražnjeno, te da je njegova stranka krenula u mobilizaciju i organizaciju za izbore.

"Naša mobilizacija se uobličava. Na zajedničkom sastanku sa šefovima filijala, razgovarali smo o kalendaru sastanaka na Kosovu i u inostranstvu, organizacionim pripremama za nacionalne izbore, završnim raspravama za poslaničku listu i dalje otvaranje LDK za svakog desničara koji dijeli istu viziju kao i ovaj dom demokratije", naglasio je Abdixhiku na Facebooku.

Dodao je da su građani pred zavesom populizma i propagande.

"Suočeni sa bahatošću moći, sa svakodnevnim napadima na naše temelje građanstva, Republika Kosovo i naš narod postaju kolektivni taoci sumornosti i nesposobnosti. Mrak je zatvorio Kosovo. Nesposobnost je ispraznila Kosovo. Naša zvona zvone! Naša akcija mora da uslijedi sada. U takvoj političkoj situaciji naš individualni i kolektivni aktivizam je neophodan. Veza je spremna. Sa programom, sa idejama, sa stručnim ljudima - sada i sa organizacijom", poručio je Abdixhiku.

Izvor: Kosovo Online