Potpredsjednik PDK

Potpredsjednik Demokratske partije Kosova Enver Hoxhaj upozorio je, povodom izjava specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabriela Escobara, da su gnev i nezadovoljstvo saveznika prema aktuelnoj Vladi Kosova dostigli vrhunac.

Hoxhaj je na Facebooku ukazao da pitanje dinara i odugovlačenje sa sprovođenjem odluke Ustavnog suda o vraćanju imovine manastiru Visoki Dečani potvrđuju amaterizam Vlade Kosova i nedostatak koordinacije sa saveznicima.

"Američki stav je sve gori, dok su čak i glavni evropski saveznici na vrhuncu nezadovoljstva Kurtijevom vladom. Činjenica da je odluka o zemljištu manastira zakasnela pokazuje amaterizam i očigledan nedostatak koordinacije sa saveznicima Kosova. Ishitrene jučerašnje izjave danas su se tuširale hladnom vodom. Nepovjerenje se toliko produbilo kod saveznika da je naša diplomatija potpuno izolovana i neefikasna. Ne govorimo više o priznanju i članstvu u diplomatiji sa saveznicima, već o dinarima i katastrima! To pokazuje da se spoljna politika pretvorila u činovnik za dinare i katastre", naveo je Hoxhaj.

Upozorava da bi zbog grešaka vlade Albina Kurtija, Kosovo moglo ostati bez partnera.

"Puna odgovornost pripada ovoj vladi! Ostaćemo bez saveznika sa ovim strašnim tempom grešaka! Međutim, Kosovo neće okrenuti leđa svojim saveznicima, već ovoj antiistorijskoj vlasti", zaključio je Hoxhaj.

Izvor: Kosovo Online