Potpredsjednik AAK-a

Potpredsjednik Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj kaže da izjava specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabriela Escobara prilično uznemirujuća i da Kosovo ne sme da dozvoli da ima antiameričkog vođu, prenosi ABC.

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabriel Escobar izjavio je da je Amerika zabrinuta što je Kosovo ne tretira kao partnera i ne radi zajednički na regionalnoj stabilnosti, već podriva dijalog - kojem su SAD u potpunosti posvećene.

“To je veliki udarac za Vladu i državu Kosovo, kao i za građane. Ne smemo dozvoliti da se to dogodi. Ne možemo sebi dozvoliti da imamo antiameričkog vođu. Koliko god budemo mogli, mi ćemo učiniti, ali nemamo moć da rušimo njegovu vladu. Trebalo bi mu reći da prestane. Odradićemo svoj dio posla kao građani i kao opozicione stranke”, rekao je Lekaj.

Što se tiče mogućnosti proglašenja Kurtija personom non grata od strane SAD, Lekaj je rekao da treba što prije preduzeti akciju za dobrobit naroda, Kosova i regiona.

"Ne možemo mi to odlučiti, to mogu SAD. Što pre budemo reagovali, to je bolje za građane i Kosovo. Isto tako i za situaciju u regionu“, zaključio je Lekaj.

Izvor: Kosovo Online/abcnews