Svjedoči Pal Lekaj

U Osnovnom sudu u Prištini danas će biti održano ročište u slučaju protiv aktuelnog predsjednika Skupštine Kosova Glauka Konjufce koji je optužen da je bacio suzavac u parlamentu, prenosi Koha.

Na današnjoj sjednici očekuje se da će svoj iskaz izneti i poslanik Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj.

Prema optužnici, optuženi Konjufca se tereti da je 10. avgusta 2016. godine, tokom sastanka u sali Skupštine Kosova, kojem su prisustvovali i predsjednik Skupštine Kadri Veseli, narodni poslanici Adem Grabovci, Ismet Beqiri, Sabri Hamiti, Pal Lekaj, Valdete Bajrami i Slobodan Petrović u svojstvu zamjenika, koristio pirotehničko sredstvo suprotno zakonu, tako da je tokom ovog sastanka bacio suzavac u salu.

Konjufca se tereti da je počinio krivično djelo "Upotreba opasnog oružja ili oruđa”, za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Prema drugoj tački optužnice, Konjufca je tokom upotrebe suzavca, ometao zvaničnike u obavljanju službenih dužnosti jer su svi zvaničnici bili primorani da prekinu sastanak i napuste salu. Zbog toga se Konjufca tereti da je počinio krivično djelo "Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti“ za koje je zaprećena kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore