Zamjenik predsjednika PDK

Zamjenik predsjednika PDK Xhžavit Haliti izjavio je da su predstavnici međunarodne zajednice zabrinuti zbog odluke Kosova o zabrani upotrebe srpskog dinara, i naglasio da je ta odluka doneta prerano, te da bi za Kosovo bilo katastrofa ako se preduzmu nove mjere, prenosi Front onlajn.

On smatra da o tom pitanju treba razgovarati i dati vremena.

Međutim, kada je riječ o izjavama američkog ambasadora na Kosovu Jeffa Hoveniera, koji je upozorio na posljedice ako se zahtjevi SAD ne uvaže, Haliti je rekao da bi bila katastrofa ako bi bile uvedene nove mjere protiv Kosova.

"Ne očekujem, i vjerujem da vlada SAD neće da preduzima mjere protiv Kosova. Možda će to biti protiv pojedinaca koji se ne pridržavaju pregovora i krše zakone, ali što se tiče mera u ovim okolnostima, to bi to bila katastrofa za Kosovo“, naveo je Haliti.

Haliti kaže da želi da vjeruje da će biti prekinuta politička avantura za izborne interese.

"Nadam se i želim da vjerujem da će politička avantura za izborne interese biti zaustavljena i da je sklopljen dogovor između zemalja Kvinte i američkog ambasadora i da će sve početi da funkcioniše normalno i da će biti ostavljeno vrijeme da ova odluka zaživi", dodao je on.

Izvor: Kosovo Online/Front Online