Kosovski mediji objavili su juče video snimke na kojima se, navodno, vidi zamjenica predsjednika opštine Leposavić Dragana Miletić kako konzumira narkotike.

Portal Nacionale objavio je video snimke na kojima se, tvrde, vidi Miletić kako konzumira narkotike, u toaletu, ali i u kancelariji opštine Leposavić.

Miletić je odbacila takve tvrdnje i za to optužila Srpsku listu.

"To je laž. To izmišljaju iz Srpske liste, da bi ugrozili moje ime i položaj u opštini Leposavić. Od početka mog mandata pojavljuju se razne priče, samo da me unište. Zapalili su mi i auto. Nevjerovatno je koliki pritisak vrše na mene, ali boriću se do kraja", rekla je Miletić za Nacionale.

Predsjednik opštine Leposavić Lulzim Hetemi rekao je za Klan Kosova da nije video sporne snimke, ali da je juče imao sastanak sa Miletić i drugim predstavnicima opštine, te da "nije primjetio ništa sumnjivo".

Kako je naveo, ako se tako nešto i dogodoilo, time treba da se pozabave policija i tužilaštvo.



Zamjenik komandira policije za region sjever Veton Elshani rekao je da se očekuje odluka glavnog tužioca Mitrovice o snimcima koji kruže medijima i društvenim mrežama.

"Sigurno će sutra biti doneta odluka da li ima prostora za istragu ili ne, nakon konsultacija sa glavnim tužiocem Mitrovice", rekao je  Elshani za Klan Kosova.

Inače, Dragana Miletić postala je zamjenica predsjednika opštine prošle godine, nakon lokalnih izbora 23. aprila, koje su Srbi bojkotovali, a na koje je izaško tek nešto više od tri odsto građana, te su za predsjednike četiri opštine na sjeveru Kosova izabrani Albanci.

Izvor: Nacionale/Klan Kosova