Ostali sektori degradirani

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri reagovao je na izjave premijera Albina Kurtija po pitanju razvoja i prioritetnih unutrašnjih pitanja Kosova i istakao da su svi sektori od zdravstva i prosvjete, preko bezbjednosti do poljoprivrede potpuno degradirani i da je jedini prioritet premijera dijalog sa Srbijom.

Haziri smatra da svi prioriteti koje je Kurti predstavio u Skupštini Kosova neće biti sprovedeni.

"On zapravo nema drugog prioriteta, osim dijaloga. Gospodin Kurti je dokazao da u ove tri godine radi ono što ne govori. Dijalog je za njega jedini prioritet, ako je pominjao druge prioritete, nijedan nije sproveden, jer se prodaje za internu upotrebu", rekao je Haziri za Front onlajn.

Ističe da nema povjerenja u vladu aktuelnog premijera Kosova, ocenjujući da su sva unutrašnja pitanja "gurnuta na dno bunara".

"Više nema povjerenja, jer su unutrašnji problemi, od obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, porodice do bezbjednosti, gurnuti na dno bunara, tako da njihove izjave nisu pouzdane", rekao je on.

Govoreći o prioritetima, Kurti je naglasio da vlada posebne napore ulaže u razvoj KBS i vojnu opremu, a Haziri ukazuje da su ulaganja u odbranu Kosova "programirana" u okviru puta ka Natou i da bi sve investicije u toj oblasti bile realizovane bez obzira ko je na vlasti.

"Što se tiče investicija u oblasti bezbjednosti, one su programirane u okviru težnje Kosova za Nato integracijom, već deceniju se sektor bezbjednosti programira sa našim saveznikom, sa SAD i EU bez obzira ko je u vladi. Taj napredak je programiran i svake godine se povećavaju investicije", rekao je on.

Izvor: Kosovo online/Front online