Ankete govore

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenja Adnan Rrustemi ocjenio je da na osnovu trogodišnjeg mandata vlade, građani, ali i ankete govore da će ova stranka na predstojećim izborima osvojiti više od 50 odsto glasova.

Rrustemi je naveo da je ta partija spremna ili za vanredne izbore ove godine ili za redovne koji bi trebalo da se održe početkom 2025.

On je naveo da bi ova vlada u narednom mandantu završila započeto i dovela do višeg ekonomskog razvoja i vladavine prava.

"Drugi mandat treba da bude, pored završetka mnogih reformi i procesa započetih u prvom mandatu, mandat drugog nivoa razvoja u kome bi Kosovo pokrenulo drugačiji nivo unutrašnjeg ekonomskog razvoja i vladavine prava i zakona”, rekao je Rrustemi.

Prema njegovim riječima, opozicione stranke se međusobno takmiče za drugo mjesto i prevazilaženje izazova izbornog cenzusa.

Govoreći o dijalogu Kosova i Srbije, Rrustemi je rekao da on ne može da se sprovede bez potpisivanja Briselskog i Ohridskog sporazuma.

“Bez potpisa ne može biti implementacije, pošto potpis podrazumeva prihvatanje, podrazumeva i preuzimanje odgovornosti za implementaciju. Ali pored toga, potpisivanje međunarodnog sporazuma između dvije strane je najnormalnija stvar i znak je dobre volje da su strane spremne i zainteresovane za rešavanje problema i normalizaciju odnosa”, rekao je Rrustemi.

On je podržao početak prikupljanja potpisa za smenu gradonačelnika u četiri opštine na sjeveru, ali i ocjenio da prihvatanje RKS tablica i sprovođenje energetskog sporazuma nije konstruktivan pristup Srbije - već prihvatanje realnosti.

Izvor: Kosovo Online/teve1