Kosovo se prazni!

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri poručio je da je Vlada predvođena Albinom Kurtijem povećala energetsku zavisnost i cijene što je uticalo na socijalnu i ekonomsku krizu.

Tahiri je na Facebooku naveo da se Samoopredjeljenje kada je bilo u opoziciji protivilo bilo kakvom međunarodnom ulaganju u energiju.

"Tada je bio protiv projekata lignita, kao i protiv američkog gasnog energetskog projekta. Njegov cilj nije bio blagostanje, već borba za vlast. Monopolskim odlučivanjem o poskupljenju energenata ljeti, gdje se visokim i blok tarifama ne poklanja mnogo pažnje zbog male potrošnje, ova vlast je smanjila standarde i usluge građanima, osiromašila ih", naglasio je Tahiri.

Dodaje da Kurti nema problem sa širenjem društvene krize jer je, kako kaže, na čelu vlade koja prazni Kosovo.

"Njegovi proračuni i oni oko njega su jednostavni, ali za nas nesrećni. Pražnjenjem Kosova, ovaj politički 'fenomen' troši manje struje, prima više doznaka, za cijene kojima se obogaćuje njegova klika. Ostalo je samo da pošalje Martina Berishaja u neku državu gdje ima više dijaspore i gdje ako bude izglasan u ambasadi, popuniće kutije! Ovo, danas na vanrednoj sjednici, mora da se demaskira, neka se razotkrije prevara", poručio je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online