Predsjednik Skupštine

Predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca rekao je da je održavanje novih parlamentarnih izbora u interesu Kosova i istakao da, prema informacijama kojima raspolaže na osnovu anketa, Samoopredjeljenje u velikom procentu prednjači u odnosu na ostale političke stranke na Kosovu, a da će se "trka voditi za drugo mjesto", prenosi "Ekonomija onlajn".

Konjufca je naglasio da je za održavanje parlamentarnih izbora potrebna koordinacija sa nadležnim institucijama, uključujući Vladu i Predsjedništvo.

"Što prije, to bolje za Kosovo, ali naravno vlada ima svoje planove, projekte koje sprovodi i onda na osnovu toga moramo da nađemo balans u najboljem trenutku za izbore koji će da budu po dogovoru sa političkim subjektima, kao i između premijera, predsjednika i mene kao predsjednika Parlamenta", rekao je Konjufca.

On je prokomentarisao i koaliciju koja se očekuje između Alijanse za budućnost Kosova i Socijaldemokratske inicijative i istakao da su koalicije sasvim uobičajene pred izbore i da će u tom procesu "trka biti za drugo mjesto".

"Koalicije su se dešavale i dešavaju se i sada, Alijansa je i ranije bila u koaliciji sa njima koliko se sjećam, dešava se opet isto. Što se tiče rezultata izbora, ankete su jasne, mislim da će biti teška trka za drugo mjesto", izjavio je Konjufca.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online