Nesposobnost!

Koordinator za pravosuđe u odjeljenju za dobro upravljanje PDK Perparim Gruda tvrdi da Ustavni sud, institucije pravde i sve nezavisne institucije trpe napade od strane Kurtijeve vlade iz jednog osnovnog razloga - da prikrije svoje neuspjehe i nesposobnost da sprovedu obećane reforme.

Gruda je putem Facebooka saopštio da će se ovi napadi intenzivirati kako se približava datum novih izbora „kako bi se izgradio alibi za neispunjavanje obećanja datih biračima“.

„Ustavni sud i niko drugi je kriv za njihovu nesposobnost da sprovedu obećane reforme. Da biste to dokazali, uzmite samo slučaj provjere: Ministarstvu pravde je trebalo dvije godine da pošalje amandmane za ovaj proces Ustavnom sudu, sada optužuju sud da odugovlači sa ocjenom tih amandmana. A oni koji su odugovlačili dvije godine da ih pošalju na Sud, da li su oni krivi, ili su nepogrešivi?“, upitao je Gruda.

Proces provjiere je deblokiran, ističe on, i započet je tek nakon prijedloga PDK-a da se ovaj proces razvije kroz specijalnu komisiju u Skupštini.

Izvor: Kosovo Online