Funkcioner SDP-a

Organizacioni sekretar Socijaldemokratske partije Nol Nushi rekao je da bi na Kosovu trebalo da se organizuju izbori, kao i da bi oni morali biti izbori protiv Zajednice srpskih opština, koju naziva "Super zajednicom", prenosi Dukađini.

Nushi je pozvao građane da "ne igraju kako premijer Kurti" svira, navodeći da je ideja vlade da Zajednicu prikaže kao nešto prihvatljivo.

Naglasio je da su svi sporazumi koji se sada sprovode, sporazumi koje su postigle prošle vlade.

"Sve su to dogovori prošlih vlada. Poslije Haradinaja nije bilo dijaloga. Ne znam do kog nivoa je ova vlast dostigla, mislili smo da vlast na Kosovu ne može da bude gora, ali ova vlast nam dokazuje da može da bude još gore. Srbija sprovodi svoje, ono što je sada ostalo, međunarodni pritisak je usmjeren ka Kosovu da Zajednica bude super, što je Kurti rekao da će uraditi. Dao je riječ, ako ne održi riječ, biće kažnjen, čak će i građani Kosova snositi kaznu. Ne možemo da se radujemo ovim naivnim uspjesima gdje su nam dozvoljene registarske tablice u Srbiji, to su slatkiši koje daju da bi kasnije zahtjevali ZSO", rekao je.

Ističe da su nakon dozvoljenih RKS tablica u Srbiji, sve oči uprte u osnivanje Zajednice, a da, kako dodaje - Kurti zna šta ga čeka.

"Sve oči su uprte u Kurtija, sve oči su uprte u stvaranje Zajednice koju je prihvatio. Kao majstor propagande pokušava da nam proda ove male pobjede. Odnos Kosova prema Srbiji je pogrešan, na štetu Kosova", dodao je Nushi.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini