Imaćemo bolji rezultat

Poslanik Samoopredjeljenja Adnan Rrustemi rekao je da je ta stranka spremna za vanredne izbore ako se stvore okolnosti za njihovo održavanje, prenosi Gazeta express.

Rrustemi je na konferenciji za novinare naveo da izbori mogu biti održani samo ako opozicija pokrene inicijativu za izglasavanje nepovjerenja, a da će u suprotnom Samoopredjeljenje nastaviti svoj mandat do kraja.

“Pokret Samoopredjeljenje je spreman da izađe na prevremene izbore kad god se stvore okolnosti. Ustav predviđa ovakve situacije. Ne vidim nikakve indikacije za tako nešto, ako postoji bilo kakva inicijativa opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi i ona uspije, Samoopredjeljenje bi nesumnjivo bilo spremno da učestvuje na izborima. Ipak, do tada, nastavljamo da ispunjavamo program Vlade sa punim mandatom”, istakao je Rrustemi.

On je izrazio uvjerenje da će njegova stranka na narednim izborima osvojiti bolji rezultat nego 14. februara 2021. kada je osvojila 51 odsto.

„Prema tome kako sada radimo i rezultatima koje postižemo, očekivano bi bilo da rezultat narednih izbora premaši onaj od 14. februara 2021. godine, s obzirom na to da će dijaspora imati lakši način glasanja, u ambasadama i konzulatima", kaže Rrustemi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express