Odgovor na kritiku

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (PDK) Abelard Tahiri izjavio je da vladajući Pokret Samoopredjeljenja kritikuje opoziciju zato što loše odluke vlade, umjesto “kamenom i plamenom” pokušava da popravi kroz institucije.

“Samoopredjeljenje je nakon neuspjeha u vlasti u ove tri godine počelo da drži beskorisna predavanja o tome kako postati opozicija. Onima koji su se suprotstavljali dimom i plamenom, kamenjem i gasom, nije se svidela opozicija koja ide institucionalnim putem i štetne odluke šalje Ustavnom sudu. Plaše se ustavnosti i zakonitosti, zato su u panici”, napisala je Tahiri.

Tahiri je rekao da Samoopredjeljenje mora da napusti put korumpirane i štetne vlasti, čije se posljedice, kako kaže, vide u inflaciji i osiromašenju građana.

„Umjesto predavanja opoziciji, Samoopredjeljenje mora napustiti put korumpirane i štetne vlasti čije posljedice danas uočavamo inflacijom i osiromašenjem građana, a sutra ćemo ih još jasnije uočiti sa odlaskom mase građana iz njihovo loše upravljanje”, nastavio je.

Ova Tahirova reakcija dolazi nakon što je Pokret Samoopredjeljenje optužio opoziciju da „nema alternativu“, pa koristi Ustavni sud za zaštitu „zarobljene države“ i za zaštitu moćnika privrede i privatizacije.

Izvor: Kosovo Online