Nakon referenduma

Predsjednik poslaničke grupe PDK Abelard Tahiri rekao je da u četiri opštine na sjeveru nije urađeno ništa time što je održan referendum, i da Kosovo i dalje ima isti problem, prenosi Reporteri.

Prema njegovim riječima, Kosovo je u nepovoljnoj poziciji, a Evropska unija albanske gradonačelnike na sjeveru vidi kao nelegitimne.

"Tužno je, jer smo i ranije upozoravali da je Kosovo upalo u nepotrebnu zamku. Danas smo u istom problemu i sa druge strane sve više vidimo angažovanje predsjednika susjedne države u našim unutrašnjim poslovima, što je neprihvatljivo i mislim da prije svega međunarodna zajednica treba da otvori oči pred tako velikim i veoma štetnim angažmanom za obe zemlje. Kosovo i dalje ima problem. I dalje imamo nepovoljnu situaciju, jer EU vidi gradonačelnike kao nelegitimne, a sa druge strane nastavljamo da budemo osporavani po tom pitanju. Kako će se proces nastaviti, ne mogu da predvidim. Ono što smo tražili od EU je da se mere uklone što je prije moguće, jer kažnjavaju građane", rekao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri