Godišnje obraćanje

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani reagovala je na bojkot Demokratske partije Kosova i Alijanse za budućnost Kosova za vrijeme njenog godišnjeg obraćanja u Skupštini Kosova i istakla da nema razloga da se pravda opozicionim strankama s obzirom na to da je, kako kaže, savesno obavljala svoju dužnost i da su njena vrata uvijek otvorena za razgovore o građanskim i nacionalnim interesima, prenosi Reporteri.

Osmani je naglasila da je tokom svog mandata ispunjavala ne samo svoje obaveze propisane ustavom, već je i ispravila štetu koju su Kosovu naneli njeni protivnici.

"Ni oni sami ne vjeruju u te stvari koje su napisali, pa vjerujem da su svi uvjereni da sam ja ispunila svoju ustavnu dužnost u skladu sa principom građanskog jedinstva. Ali, uspjela sam i da saniram mnoge štete koje su naneli protivnici Kosova. Žalosno je što oni sami sebe ne nadmašuju u ovom pravcu, ali kao što sam vam uvijek govorila, moja vrata kao predsednika su otvorena za saradnju po pitanjima od građanskog i nacionalnog interesa. Kosovo ima previše izazova da bih odustala zbog razlika koje imamo među strankama. Uvjerena sam da su to razlike koje se mogu prevazići. Moramo da sjednemo i razgovaramo o tome kako da zaštitimo Kosovo. Ne treba da se branim, jer moj rad govori", rekla je Osmani.

Poslanici Demokratske partije Kosova i Alijanse za budućnost Kosova bojkotovali su godišnje obraćanje predsjednice Vjose Osmani u Skupštini Kosova.

PDK je saopštila da su bojkotovali obraćanje Osmani zbog "neujedinjujućeg pristupa institucijama i građanima".

Iz stranke kažu da je Osmani napustila ujedinjujuću ulogu koju je trebalo da ima i da je pokazala duboku političku jednostranost prema vladi i potčinjavanju premijeru Albinu Kurtiju.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri