Milostinja od 100 eura!

Politički analitičar Astrit Gashi izjavio je da nedavne akcije Vlade Kosova pokazuju da su parlamentarni izbori blizu, prenosi Dukađini.

Govoreći o odluci Vlade da penzionerima i djeci dodjeli 100 eura, Gashi je istakao da oni žele da pokriju druge probleme i da kupe glasove.

Kako je naveo, socijalni problemi treba da se rješavaju kroz ulaganja opština i vlade, dodajući da socijalna pomoć ne može da pokrije nedostatak dugoročnih investicija.

„Situacija je nelogična i zahteva pametniji pristup vlasti. Ne možemo da stimulišemo građane da ne idu na posao raspodelom socijalnih davanja", rekao je Gashi.

On je istakao da nedostatak investicija može stvoriti dugoročne poteškoće za građane, dok prave investicije mogu stvoriti prilike za zapošljavanje i smanjenje siromaštva.

„Preko 30 odsto građana živi u teškoj situaciji i ovi alati im pomažu, ali će im pomoći samo mjesec dana i neće ih izvući iz siromaštva, neće ih izvući iz problema. Možda, da su ta sredstva uložena negdje drugde, ta lica bila bi zaposlena i ne bi bila siromašna u februaru ili martu sljedeće godine“, izjavio je Gashi.

Izvor: Kosovo online/ Dukagjini