Predsjednik PDK

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi kritikovao je rad Vlade Kosova ocjenjujući da nema perspektive razvoja jer je privreda u opadanju, a da je odnos centralnih vlasti prema građanima diskriminirajući, prenosi Dukađini.

Krasniqi je nakon obilaska opštine Vitina ocjenio da je "vanredna diskriminacija" odnos centralnih vlasti prema građanima Vitine, navodeći da je isto i u mnogim drugim opštinama na Kosovu.

„Vlada je u budžetu za narednu godinu za nove investicione projekte za građane Vitine izdvojila samo četiri evra po glavi stanovnika. To je neprihvatlјivo, to je zaista diskriminacija bez presedana koja ne pomaže dalјem razvoju zajednice i opštine“, rekao je Krasniqi, a prenosi Dukađini.

Krasniqi je pohvalio privatnu inicijativu preduzetnika opštine Vitina, koji, kako je rekao, kao i mnogi preduzetnici širom Kosova, uspjevaju da otvore radna mjesta i omoguće lokalni ekonomski razvoj.

„Nažalost, imamo privredu u opadanju, privredni rast od oko 3,5 odsto sa niskim izvozom, sa manjim investicijama nego u prošlosti i bez perspektive razvoja, tako da je za ove sastanke bilo veoma važno da dobijemo inpute preduzetnika, da dobijemo inpute. lokalnih preduzeća da u budućnosti ponudimo ne samo naše konkretne programe i projekte, već da ih učinimo dijelom novog modela upravlјanja, koji kao stranka sprovodimo na lokalnom nivou, a koji ćemo sprovoditi i na centralnom nivou“, dodao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo online/ Dukađini