Poslanik LDK

Zamjenik lidera Demokratskog saveza Kosova (LDK) Driton Selmanaj optužio je predsjednicu Vjosu Osmani da je politički instrument u rukama premijera Albina Kurtija.

Selmanaj je kritikovao upozorenje predsjednice Vjose Osmani o sazivanju političkih partija na sastanak kako bi se razgovaralo o nacrtu Asocijacije. On je rekao da je ova inicijativa veoma zakasnela.

"To je stav koji je, vjerujem, tražio premijer Kurti, kada zna da on sam više nije ujedinjujući faktor i da ne može ni da pozove nekoga na diskusiju, onda koristi predsjednicu kao instrument. Mislim da je kasno, veoma kasno da se govori o svemu. O ovom nacrtu trebalo je razgovarati mnogo prije Ohridskog sporazuma“, rekao je Selmanaj.

On je ocjenio da sve trebalo da bude transparentnije, da se o svemu interno razgovara sa opozicionim političkim partijama.

Poslanik LDK oštro je kritikovao predsjednicu Osmani. Prema njegovim riječima, ona je postala Kurtijev politički instrument.

"Osmani je puki posmatrač. Ne samo u procesu dijaloga, već u svakom važnom procesu na Kosovu, predsjednica zemlje je bila posmatrač ili politički instrument premijera Kurtija. Koliko god hoće, nažalost, ona je na usluzi premijeru. Videli smo slučaj sa dijalogom, videli smo i slučaj sa glavnim državnim tužiocem”, rekao je Selmanaj.

Izvor: Kosovo online/Syri Kosova