Povratak Rugovinim idealima

Faton Bislimi najavio je kandidaturu za prvog čoveka Demokratskog saveza Kosova (LDK) i kako je izjavio, očekuje da će ona biti odobrena na sutrašnjoj desetoj izbornoj skupštini stranke. On dodaje da je njegova kandidatura ponuda da se LDK vrati "temeljnim vrijednostima i nacionalnim idealima bivšeg predsednika Ibrahima Rugove", dok istovremeno kritikuje aktuelnog lidera LDK Lumira Abdixhikua.

On kritikuje sadašnjeg lidera stranke Lumira Abdixhikua zbog odstupanja od Rugovinih ideala i partijskih desničarskih vrijednosti. 

Bislimi smatra da je Abdixhiku od LDK napravio kopiju Pokreta Smoopredjeljenje i da stranka ne poklanja pažnju glavnim dešavanjima na Kosovu. 

"Moja kandidatura je ponuda da se LDK vrati osnovnim vrijednostima i nacionalnim idealima koje je uspješno promovisao historijski predsjednik Ibrahim Rugova. Ne sumnjam da će LDK ostati vjeran svojim vrijednostima unutrašnje demokratije. Statut je jasan po pitanju izbora predsjednika LDK. Sadašnjem predsjedniku je istekao mandat. On je spreman da se ponovo kandiduje i tu kandidaturu, kao i moju treba staviti na tajno glasanje", kaže on.