Bez riječi!

Bivši poslanik Skupštine Kosova i aktivista Socijaldemokratske partije Frasher Krasniqi iskoristio je slučajni susret sa zamjenikom premijera Besnikom Bislimijem da ga podseti da je svojevremeno izjavio da će podneti ostavku na mesto pregovarača u dijalogu sa Srbijom ukoliko vlada odobri formiranje ZSO, te ga upitao - zašto to sada ne učini.

Slučajni susret u jednom tržnom centru zabilježen je na video snimku, koji je Krasniqi podjelio na Facebooku, a na njemu se čuje kako pita Bislimija "da li vas je sramota što ste prihvatili 'Zajednicu'?".

Dok Bislimi izbjegava odgovor i sklanja se od kamere, Krasniqi ga pita i zašto sada ne podne ostavku.

Budući da nije dobio odgovor, Krasniqi je u komentaru uz video snimak napisao da poslanici Samoopredjeljenja "ne progovaraju ni riječ" kada ih predstavnici opozicije suočavaju sa štetom koju nanose Kosovu prihvatajući formiranje ZSO.

"Ne progovaraju ni riječ kada ih suočavamo sa štetom koju donose Kosovu preko Zajednice. Bježe i kriju se, ali neće imati gdje. Ostaće upamćeni, zauvijek, kao 'Vlada Zajednice'", naveo je Krasniqi.

Zamjenik premijera izjavio je početkom godine da je protiv bilo koje varijante ZSO, čak i bez izvršnih ovlašćenja, upozoravajući da će napustiti mjesto glavnog pregovarača u tehničkom dijalogu za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije ukoliko bi vlada promjenila stav.

"Onog trenutka kada Vlada Kosova promjeni stav o Zajednici opština sa srpskom većinom i kaže da će ona biti stvorena, čak i bez izvršnih ovlašćenja, tada više neću biti u dijalogu", rekao je Bislimi u martu ove godine.

Izvor: Kosovo Online