Poslanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami smatra da će 2024. godina biti posljednja godina mandata vlade Albina Kurtija, prenosi Front onlajn.

„Tri godine nijedno obećanje nije ispunjeno, svi se sjećamo njihovih obećanja, ne ove već i prethodnih godina. Vlada ima obavezu da budžet koristi za ispunjenje obećanja onima od kojih je dobila glasove“, rekla je Bajrami.

Vlada Kosova usvojila je u utorak Nacrt zakona o budžetu za 2024. godinu u iznosu od 3,3 milijarde eura, međutim, Bajrami je skeptična kada je raspodjela u pitanju.

„Planirani budžet u iznosu od 3,3 milijarde je samo planiranje Vlade, koja u posljednje tri godine uopšte nije pravila tačne planove, tako da mislim da je i ova projekcija teško izvodljiva. Podsjećam da je i u posljednje tri godine ova vlada planirala visok budžet, ali ga nije realizovala. 2021. godine planiranje je bilo 2,5 milijardi, ali je realizovano samo 2,2 milijarde, 2022. godine planiranje je bilo 3,1 milijarda, dok je realizacija bila samo 2,6 milijardi, 2023. godine planiranje je 3,2 milijarde, a do danas su daleko od realizacije “, rekla je Bajrami.

Budžet, prema njenim riječima, treba da bude orijentisan na obrazovanje, zdravstvo, kapitalne investicije, otvaranje novih radnih mjesta, kao i na bezbjednost.

Izvor: Front Online/Kosovo Online