Mrak se nastavlja!

Predsjednik Poslaničke grupe LDK Arben Gashi ukazao je da je premijer Kosova Albin Kurti imao uvid u nacrt statuta Zajednice srpskih opština, ali da o pojedinostima nije obavjestio ni poslanike, ni građane, te da je zbog toga u ime svoje stranke zatražio pristup tom dokumentu prije zvanične sjednice parlamenta na kojoj bi ih Kurti izvestio o njegovom prihvatanju.

On je na Facebooku podsjetio da je u Skupštini Kosova usvojena rezolucija na osnovu koje se jasno precizirano da vlada mora da izvještava prije i poslije svake runde razgovora između Kosovo i Srbije, ali je, kako dodaje, vlada odlučila da ne poštuje tu obavezu.

"Vlada je odlučila da nas ostavi na miru. Prema izjavama poslanika u vlasti, nalazimo da su videli dokumenta koja se odnose na Zajednicu opština sa srpskom većinom na Kosovu. Dakle, samo mi kao opozicionari i narod nismo videli ove dokumente", istakao je Gashi.

Napominje da je za 3. novembar zakazana "Kurtijeva izvještajna sjednica" o prihvatanju statuta ZSO.

"I danas sam, u svojstvu šefa poslaničke grupe LDK, poslao šefovima vlada zahtjev za pristup zvaničnim dokumentima, odnosno statutu Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu, koji Premijer je to već javno prihvatio. Nadajmo se da će ova vlada poštovati pravo poslanika, da nam najkasnije do četvrtka, odnosno dan prije premijerove izveštajne sednice o ovoj temi, dostave statutarna dokumenta Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu", poručio je Gashi.

Izvor: Kosovo Online