Produžen rok

Nakon odluke Vlade Kosova da produži rok za preregistraciju vozila na RKS tablice do 1. decembra 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve građane koji poseduju nelegalne registarske tablice da ih vrate u pravnom roku, u trajanju od mjesec dana, počevši od novembra.

"Obavještavamo vas da, na osnovu odluke Vlade Republike Kosova broj 01/170, svi koji su vlasnici vozila sa registarskim oznakama 'PR', 'KM', 'PZ', 'GL', 'UR', 'PE', 'DA' ili 'ĐA', iz perioda od 10. juna 1999. do 21. aprila 2022. godine, mogu izvršiti registraciju vozila na RKS registarske tablice od 1. novembra 2023. do 1. decembra 2023. godine", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da će građani do 1. decembra 2023. godine imati mogućnost da iskoriste olakšice za registraciju vozila sa nelegalnim tablicama na RKS registarske tablice, uključujući carinu, administrativnu taksu u Centru za registraciju vozila, takse za registarske tablice i naknade za opremu sa potvrdom o registraciji vozila, u svim centrima za registraciju vozila.

"Pozivamo sve građane koji poseduju vozila sa nelegalnim registarskim oznakama 'PR', 'KM', 'PZ', 'GL', 'UR', 'PE', 'DA' ili 'ĐA', da registruju svoja vozila na RKS registarske oznake. Možete to učiniti u bilo kom registracionom centru, bez obzira na vaše mesto prebivališta. Pozivamo sve građane da zajedno uspješno završimo ovaj proces", navodi se u pozivu MUP-a.

Za sve dodatne informacije, Ministarstvo poziva građane da se obrate Ministarstvu unutrašnjih poslova putem adrese: Zip-Mpb@rks-gov.net.