Amaterizam u upravljanju

Berat Rukiqi iz Demokratskog saveza Kosova ocjenio je da su Pokret Samoopredjeljenje i njegovi predstavnici "stručnjaci za fraze koje koriste samo pred izbore", navodeće da je stanje u javnim preduzećima takvo da je očigledan amaterizam u upravljanju, prenosi Gazeta express.

Rukiqi je, analizirajući trenutno stanje javnih preduzeća, rekao da se amaterizam u njihovom upravljanju vidi zbog političkih imenovanja i nekompetentnih ljudi.

"Ako vi, kao premijer dođete i date prioritet Trepči, za koju se Kurti predstavio kao veoma stručan, a danas rudari ne mogu da obezbjede ni svoje plate, to pokazuje njegovu i nesposobnost onih koje je postavio tu. Tako je Trepča od prioritetnog preduzeća prerasla u preduzeće u kojem je problem obezbjediti plate", naveo je Rukiqi.

Isto se, kaže, desilo i sa Telekomom Kosova.

"Od tvrdnji da će prestati finansijsko krvarenje i da će podjeliti dividende, na kraju su dobili kredite od vlade”, rekao je Rukiqi.

Vlada je, dodaje, nekoliko puta izdvajala sredstva za ekonomski oporavak, pokušavajući da zakamuflira finansijske rezultate javnih preduzeća, ali nije postigla nikakve rezultate, dok termin "finansijsko krvarenje" koristi samo za dobijanje glasove.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express